Negyedik Üzleti Reggeli a Graphisoft Parkban

Negyedik Üzleti Reggeli a Graphisoft Parkban

November 9-én megrendezésre került a START2ACT negyedik üzleti reggelije, amelynek ezúttal a Graphisoft Park adott otthont. A workshop során a helyszínből adódóan kifejezetten a Park bérlői számára fontos energetikai információkat járta körbe a két előadó: Pálfalvi Zsuzsa, a Graphisoft Park üzemeltetésért felelős ügyvezető igazgatója és Kozák Balázs környezetmérnők és START2ACT-szakértő.

Üzleti reggeli a Graphisoft Park I Épületben

Pálfalvi Zsuzsa előadása mélyebb betekintést nyújtott a résztvevőknek a Park gázellátásáról és energiafogyasztásáról, felfedve a bérlők előtt napi működésük láthatatlan költségeit. Az ügyvezető igazgató elmondása alapján a Park igen nagy mennyiségű gázt-,és villamosáramot fogyaszt, amely többek között az itt található laboratóriumok hatalmas energiaigényével magyarázható. Kiderült továbbá, hogy az üzemeltetésnek hogyan kell előre megterveznie a várható energiafogyasztás függvényében az ellátás biztosítását. Az előadás által az üzleti reggeli résztvevői összességében jobban megérthették a Graphisoft Park energiafogyasztását és az energiaellátással kapcsolatos feladatokat és kihívásokat.

Ezután Kozák Balázs START2ACT-szakértő rátért arra, hogy az egyes irodákban hogyan tehetnek a dolgozók az energiafogyasztás csökkentéséért. Rávilágított az energiatudatosság KKV-kra és startupokra gyakorolt pozitív hatásaira, mint például az erőforrásoptimalizására és a költségmegtakarításra. Mivel gyakran az energiahatékonyság legnagyobb akadálya a dolgozók motivációjának hiánya, így egyrészt fontos, hogy a vezetőség és az alkalmazottak egyaránt elkötelezzék magukat a környezettudatosság iránt, másrészt érdemes megfontolni egy energiahatékonyságért felelős személy kinevezését. Ezzel biztosítható, hogy az energiatudatosság hosszútávon beépüljön az iroda működési mindennapjaiba. Az előadás során a hallgatók konkrét adatokon keresztül ismerhették meg az energiahatékonyságban rejlő megtakarítási lehetőségeket.

A reggeli alatti ellátásról a This is Melbourne Too Café legújabb egysége gondoskodott, így a résztvevők a hasznos információkon túl különféle kávékülönlegességeket, szendvicseket és péksüteményt fogyaszthattak.

START2ACT energiahatékonysági ajándékcsomag

Szeretnél ottlenni a következő üzleti reggelinken? Figyeld honapunkat vagy a START2ACT Magyarország Facebook-oldalát és értesülj a legfrissebb hírekről!

Ha pedig szívesen kapnál vállalkozásra szabott tanácsokat irodád energiahatékonyabbá tételéhez, akkor jelentkezz helyszíni tanácsadásainkra.

Savjet dana
Provjerite jesu li vaši zaposlenici svjesni potrošnje energije: veliki dio potrošnje energije krije se u ponašanju zaposlenika.

Je li bilo korisno?